Junioři těsně zvítězili na ledě Bílých Tygrů

Zlín – Po včerejší porážce 2:5 svěřenci trenéra Roberta Svobody zabrali a získali první body do tabulky NOEN extraligy juniorů. Ševcům stačila na vítězství pouze jediná branka. Zaváhání libereckého brankáře Vaněčka využil Lumír Galuška, který ke skórování vybídl Daniela Karolu. Hlavním stavebním kamenem úspěchu byl výkon brankáře Martina Svobody, jenž udržel čisté konto.
2.kolo, so 7.9.2013
Liberec
Zlín
0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 49. Karola (Galuška). Průběh utkání: 0:1.

Vaněček – Havlín, Pyrochta, Turek, Mrázek, Pálek, Šír, Beránek, Arlt – Vlk, Pilař, Reiniš – Havlas, Mikyska, Kalfiřt – Langhammer, Hrníčko, Žďárský – Dlouhý, Boček, Belovič

Svoboda – Macharáček, Buchta, Zbořil, Talán, Andrýsek, Kužilek, Velčovský – Sedláček, Kovařík, Popelka – Matula, Kratochvíl, Mika – Gremlica, Karola, Zaremba – Galuška, Hlaváč, Dalajka

Sobotní utkání mezi Libercem a Zlínem nezačalo nijak strhujícím tempem. První výrazná šance přišla téměř v polovině první dvacetiminutovky a rušno bylo před Vaněčkem. Přestože Karola nevystřelil příliš povedeně, nebo možná právě proto, musel se liberecký gólman při přesunu brankovištěm roztáhnout a jen tak tak zasáhl betonem.

Jinak muži v maskách moc práce neměli. Ta se spíš sypala na sudí, kteří museli chladit horké hlavy na obou stranách, což se ne vždy povedlo. K vidění tak byla "desítka" pro domácího Hrníčka, či tresty za hrubost pro Mikysku a Andrýska.

Druhá třetina pokračovala v nastoleném trendu tvrdého a rychlého hokeje. Konečně ale přišlo větší množství šancí. Do slušné série gólových příležitostí se dostali domácí. Avšak Pilař, Langhammer ani Vlk, který šel sám na branku, neuspěli. Obdobně dopadl s tvrdou ranou z mezikruží Mikyska, jenž orazítkoval tyč.

Práci měl i Vaněček. I když ne tak docela, Mikovi, jenž byl nehlídán na brankovišti, totiž praskla při pokusu o střelu hůl a kotouč na branku neposlal. To bylo z druhé třetiny vše.

Schylovalo se tak k velkému finále, které měla přinést závěrečná třetina. A také ho přinesla, ale až po necelých devíti minutách. Ještě před rozřešením zápletky dnešního duelu se do šance znovu dostal domácí útočník Mikyska. Ale ani tentokrát mu Svoboda gólovou šanci nedopřál. Za dvě minuty už první gólová radost večera propukla.

Dosavadní hrdina domácího celku Vaněček chtěl urychlit hru, avšak rozehrávka se mu nevydařila a našla jen hůl Galušky. Ten na nic nečekal, poslal puk na Daniela Karola, jenž poslal kotouč do nekryté liberecké branky.

Severočeši ve zbytku třetiny mocně svírali hostující mládežníky, ti však v čele s výborně chytajícím Svobodou odolali. A to i hře v šesti, kdy se liberecká lavička rozhodla v závěru zkusit štěstí. Tomu málem došla naproti. Dlouhý ale z vyložené pozice na hranici brankoviště přestřelil, když se mu kotouč postavil na hranu.

Liberec tak nenavázal na výhru proti Vsetínu a tentokrát podlehl Zlínu 0:1. Ten naopak úspěšně napravil své počínání z prvního kola, kde nestačil na Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): Trochu smolný zápas, kdy nás body stála jedna chyba. Ale to se stane, jinak předvedl náš gólman skvělý výkon a kluky hodněkrát podržel. Hlavním problémem bylo, že jsme nebyli schopni dát branku, dokud bude na tabuli svítit nula, nemůžeme vyhrát. Samotný zápas měl vysokou úroveň, jak naši kluci, tak soupeř podali dobrý výkon. Už tu dnešní prohru ale musíme hodit za hlavu a soustředit se na další těžké zápasy, kdy nás čekají Třinec a Vítkovice.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Utkání bylo velmi zajímavé, i když padl jediný gól. Myslím, že jsme po většinu zápasu měli více ze hry, ale neproměnili jsme šance, nevyšla nám ani dlouhá, čtyřminutová přesilovka. Po porážce v Mladé Boleslavi jsme dnes potřebovali bodovat a kluci to odmakali jeden vedle druhého. Takže s výhrou, byť takto těsnou, panuje spokojenost.